Huishoudens Oosterwold beter geïnformeerd over waterzuivering

ALMERE • Do 13 september 2018 | 20:36 • Donderdag 13 september 2018 | 20:36

Huishoudens in de wijk Oosterwold in Almere worden vanaf nu beter door de gemeente geïnformeerd over afvalwaterzuivering in het stadsdeel. Vorige maand werd bekend dat in het stadsdeel vaak afvalwater wordt geloosd dat niet voldoende is gezuiverd. AP/OPA stelde vragen over de kwestie aan het stadsbestuur van de stad.

Uit de antwoorden blijkt nu dat 68 van de 71 gecontroleerde IBA's (Individuele Behandeling Afvalwater) niet voldeden aan de geldende lozingsnormen.

In Oosterwold is geen riolering aanwezig. De woningen in dit gebied zijn dan ook niet aangesloten op de afvalwaterzuiveringsinstallatie van het waterschap. Bewoners moeten zelf het huishoudelijk afvalwater (water uit de wc, het doucheputje, gootsteen, wasmachine) zuiveren voordat het in de sloten of eigen vijvers wordt geloosd.

De wijkbewoners krijgen tot 1 november de tijd om de problemen op te lossen. Dan gaat Waterschap Zuiderzeeland opnieuw controleren of het geloosde afvalwater genoeg gezuiverd is. Mocht dat niet het geval zijn, krijgen de veroorzakers een boete. Die bedraagt minimaal 250 euro en maximaal 2500 euro, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel