Een huis bouwen in 1 dag in wijk Warande in Lelystad

LELYSTAD • Do 13 september 2018 | 23:33 • Donderdag 13 september 2018 | 23:33

Een compleet woonhuis neerzetten, inclusief badkamer en keuken, in één dag. In de wijk Warande in Lelystad gebeurt dat. Deze week werd begonnen met het bijzondere project en over 28 dagen moeten er even zoveel woningen aan de Ranonkellaan staan.

Het project is bedacht en ontwikkeld door bouwbedrijf Volker Wessels. De woningen worden in onderdelen gemaakt in een fabriek. Daarna worden ze naar de bouwplaats vervoerd, waar ze als een bouwpakket in elkaar worden gezet. De woningen zijn energieneutraal en de daken zijn voor een groot deel bedekt met zonnepanelen.

Volgens makelaar Paul Buisman uit Lelystad is deze manier van bouwen iets wat we in de toekomst vaker gaan zien. "We leveren de woningen inclusief de aanleg van de tuin en een houten berging. We gaan ze verhuren voor 950 euro per maand, inclusief vaste lasten. Er is op dit moment grote vraag naar huurwoningen in Lelystad".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel