Stichting Wisentbos vraagt gemeenteraad om hulp bij aanpak overlast

DRONTEN • Vr 14 september 2018 | 13:34 • Vrijdag 14 september 2018 | 13:34

De maat is vol voor Stichting Participatie het Wisentbos. De overlast van dronken bezoekers en drugsdealers is zo groot, dat de stichting een brief heeft gestuurd aan alle raadsfracties van de gemeente Dronten. Ze roepen daarin op om meer en beter te controleren om de overlast te stoppen.

De overlast is er vooral 's avonds en 's nachts. Er lopen dan dronken mensen door het bos en ook wordt er volgens omwonenden drugs gedeald. Dat betekent ook gevaar voor recreanten. "Honden en kinderen lopen soms door het glas. Dat is gewoon gevaarlijk." zegt Marlies Zwanenburg, secretaris van Stichting Participatie het Wisentbos.

Boswachter Amy Zeeman van het Wisentbos treft geregeld glas aan "En ook brandplekken op bankjes en tafels. Niet alleen zonde van de spullen, maar vuur maken is ook gevaarlijk met de droogte van deze zomer."

Extra maatregelen
Staatsbosbeheer, de beheerder van het gebied, heeft al extra maatregelen genomen om de grote overlast tegen te gaan. Er zijn borden geplaatst en er is een extra boa aangetrokken. Ook wordt er vaker gecontroleerd. Toch houdt de overlast niet op en daarom vraagt de stichting nu om hulp van de gemeente.

Meedenken
Marlies Zwanenburg: "De brief is bedoeld om de gemeente te activeren en met Staatsbosbeheer en ons mee te denken hoe we nog beter dit probleem kunnen aanpakken."

Stichting Participatie het Wisentbos denkt zelf aan meer toezicht van de politie, het opzetten van een meldpunt voor klachten en het opzetten van een burgernetgroep en hoopt dat de gemeente daarin een rol wil spelen.

In gesprek
Boswachter Amy Zeeman geeft aan dat Staatsbosbeheer niet stilzit als het gaat om het aanpakken van het probleem: "We handhaven meer en hebben al gesprekken gevoerd met de gemeente en politie. Ook gaan we binnenkort in gesprek met jongerenwerkers om te kijken of we de jongeren die al jaren in het Wisentbos zitten iets kunnen bieden. Tussen zonsondergang en zonsopgang mag je niet in het gebied, daar handhaven we nu een stuk strenger op. Zij hebben dan het gevoel dat ze worden weggepest. Daar moeten we samen uit zien te komen."

Vragen CDA
Het CDA in Dronten heeft al vragen gesteld over de overlast in het Wisentbos en hoe die kan worden verminderd. Het wachten is nu op een antwoord van het college van burgemeester en wethouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel