Hertenvlees uit Oostvaardersplassen wordt opgegeten

FLEVOLAND • Wo 19 september 2018 | 23:09 • Woensdag 19 september 2018 | 23:09

De herten die binnenkort worden afgeschoten in de Oostvaardersplassen kunnen worden opgegeten. Dat is althans de bedoeling van verantwoordelijk gedeputeerde Harold Hofstra en Staatsbosbeheer, die op deze manier voedselverspilling willen tegengaan. Staatsbosbeheer is inmiddels al in gesprek met poeliers uit de regio die het wild willen verkopen.

Voorheen werden dode dieren uit de Oostvaardersplassen nooit aangeboden voor menselijke consumptie. Dat kon volgens de provincie ook niet omdat het toen ging over verzwakte of zieke dieren die uit hun lijden werden verlost. Gedeputeerde Staten namen deze week het besluit om vanaf eind oktober meer dan duizend herten uit de Oostvaardersplassen dood te schieten. Deze ingreep moet er voor zorgen dat er veel minder dieren in het natuurgebied overblijven.

De provinciale fracties van 50Plus, PVV, GroenLinks en de Partij voor de Dieren maakten woensdagavond overigens ernstig bezwaar tegen het besluit om gezonde beesten af te schieten. Volgens de politici had de gedeputeerde het ook eerst moeten overleggen met Provinciale Staten. Volgens Hofstra is Gedeputeerde Staten bevoegd om deze beslissing te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel