Bureau zet door met klacht 'Ladies Day'

DRONTEN • Vr 21 september 2018 | 7:26 • Vrijdag 21 september 2018 | 7:26

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland stapt naar het College voor de Rechten van de Mens, als de Dronter autowasstraat Pitstop Carwash dat zelf niet doet. Dat zegt Arja Kruis van het Bureau. Het Bureau heeft de autowasstraat tot 20 oktober de tijd gegeven om de regels aan te passen of zelf naar het College van de Rechten van de Mens te stappen om uit te laten zoeken of het bedrijf tegen de regels in handelt.

De autowasstraat is onlangs door het Bureau op de vingers getikt voor de 'Ladies Day'. Hierbij krijgen vrouwen op woensdag twee euro korting op een wasbeurt. Dat is ongelijke behandeling van vrouwen en mannen, stelt het Bureau.

Kruis heeft contact gehad met Alwin Koops van Pitstop Carwash en hem nogmaals gevraagd zich aan de wetgeving op het gebied van gelijke behandeling te houden. Koops stuurde vervolgens zijn kijk op de zaak naar de organisatie en stelde dat er van discriminatie geen sprake is.

"Het is te gek voor woorden dat dit zo doorgaat. Niemand neemt zo'n bureau meer serieus, en ze krijgen er ook nog voor betaald", reageert Koops op het besluit van het bureau. "Ik discrimineer niet en dat blijf ik volhouden."

Koops vindt het maar een raar verhaal. "Een seniorendag mag volgens mevrouw Kruis wel, maar een leuke actie voor vrouwen weer niet. We doen dit al 8 á 9 jaar zo, het gebeurt ook op andere plekken in Nederland, en ik ben niet van plan mijn borden van de gevel te halen en te stoppen met de acties", vertelt Koops.

De vergelijking van leeftijdskorting met korting op basis van geslacht klopt niet, stelt Kruis. "Dat vinden we ook moeilijk om uit te leggen, maar de wet die over leeftijdsdiscriminatie gaat, geldt niet voor commerciële dienstverlening. Dus seniorenkorting voor een concert of in het openbaar vervoer, dat mag allemaal wel."

Koops is niet onder de indruk van alle commotie. "Laat ze maar naar het College voor de Rechten van de Mens stappen, en dan komen we maar voor de rechter, en dan zien we het wel. Er zijn meer dingen om je druk over te maken."

Het Bureau Gelijke Behandeling onderzoekt ook een wasstraat in Zeewolde. De organisatie kreeg wederom een melding over korting voor vrouwen.

De mening van fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel