KNRM schiet bootje op IJsselmeer te hulp

URK • Za 22 september 2018 | 13:57 • Zaterdag 22 september 2018 | 13:57

De reddingsmaatschappij van Urk is vrijdagmiddag een bootje op het IJsselmeer te hulp geschoten. De twee opvarenden waren op weg naar Urk maar werden overvallen door de storm en hoge golven.

Woordvoerder Wolter Huiskens van de KNRM vertelt dat het bootje net uit het Ketelmeer was gevaren toen het in de problemen kwam. "Ze voeren op het Ketelmeer en daar was het allemaal nog wel te doen, maar toen ze op het IJsselmeer voeren veranderden de omstandigheden ineens. Met de wind van gisteren waren de golven behoorlijk hoog."

De stalen boot waarop de man en vrouw voeren noemt Huiskens een 'zeewaardig scheepje' maar volgens hem kan het met stormachtige weersomstandigheden toch aardig gevaarlijk worden. "Ze waren in paniek en deden een oproep. We hebben ze vervolgens de haven van Urk binnengesleept."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Rob

    Zo 23 september 2018 Zondag 23 september 2018

  Als ik de foto van dat bootje zo bekijk in relatie tot de golven dan is er weinig sprake van een zeewaardig bootje maar is het een gevaarlijk schommelende zeetobben die ieder moment omkiept.

  reageer
 • Thomas

    Zo 23 september 2018 Zondag 23 september 2018

  Ja, als je zoals in de foto de golven in je zijkant krijgt wordt het spannend. Zelfs deze geboren landrot weet dat je tegen de golven in moet gaan varen als het te hard stormt.

  reageer
 • titanic

    Za 22 september 2018 Zaterdag 22 september 2018

  Een boot zeewaardig vinden wil niet zeggen dat deze ook zeewaardig is. Ook een roeiboot kan zeewaardig zijn als de kapitein bekwaamd is. Het is de kapitein die het zeewaardig maakt. De kapitein van deze boot heeft wel iets onderschat maar dit ook weer kunnen herstellen door op tijd de hulpdiensten in te schakelen.Een ervaring rijker zeg ik dan maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert