Hospice Dronten bestaat vijf jaar

DRONTEN • Ma 1 oktober 2018 | 7:31 • Maandag 1 oktober 2018 | 7:31

Het hospice in Dronten bestaat deze week vijf jaar. Ter gelegenheid van het eerste lustrum worden verschillende activiteiten georganiseerd. In de afgelopen jaren hebben 150 patiënten en hun familie stervensbegeleiding gekregen in het hospice.

Zo heeft de man van Margriet Armour zijn laatste dagen in het hospice doorgebracht. Voor Margriet was het een verdrietige periode, maar ze kijkt met een goed gevoel terug op het hospice. Voorzitter Maarten Vrolijk denkt dat dit komt door de huiselijke sfeer. De vrijwilligers proberen het de gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken. Margriet vindt dan ook dat ze goed zijn opgevangen, wat volgens haar heel fijn is voor familie en vrienden.

In totaal zijn er 110 vrijwilligers die het hospice de afgelopen jaren draaiende hebben gehouden. Ze houden zich met allerlei taken bezig, van het tuinonderhoud tot het regelen van de financiën. Woensdag wordt het jubileum officieel gevierd in de Open Hof in Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel