Hospice wil uitbreiden in Open Hof

DRONTEN • Ma 13 januari 2020 | 18:51 • Maandag 13 januari 2020 | 18:51

Het Hospice Dronten aan de Copernicuslaan wil uitbreiden in het naastgelegen kerkcentrum Open Hof. Die wens heeft het bestuur van de stichting bij de protestantse gemeente neergelegd. Die bekijkt welke maatschappelijke organisaties een plek kunnen krijgen in het pand. Dat wordt op zijn vroegst in 2021.

Eerder wilde het hospice uitbreiden met tijdelijke bebouwing. Het aantal mensen dat gebruik maakte van het centrum steeg namelijk flink in 2018. Vorig jaar daalde het aantal patiënten weer. Daarom is besloten om de plannen voor tijdelijke bebouwing niet uit te voeren.

Twee jaar terug kwamen 52 terminaal zieke mensen naar het Hospice Dronten voor hun laatste levensfase. Vorig jaar waren het er 37. Het hospice is nu zes jaar open en heeft vier kamers.

Wat is een hospice?
In het hospice krijgen terminale patiënten stervensbegeleiding in een huiselijke omgeving. De stichting in Dronten verwelkomt mensen die hun laatste dagen liever niet in een ziekenhuis of verpleeghuis willen doorbrengen of als er in de thuissituatie geen zorg geboden kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel