Parkeertarieven stadshart worden gelijkgetrokken

LELYSTAD • Wo 3 oktober 2018 | 20:27 • Woensdag 3 oktober 2018 | 20:27

Een parkeerkaartje gaat overal in het stadshart van Lelystad hetzelfde kosten. Ook wordt overal achteraf betalen ingevoerd en worden alle parkeerapparaten vernieuwd. De maatregelen moeten parkeren in het centrum makkelijker en comfortabeler maken.

Zowel in de parkeergarages als bij het parkeren op straat moeten automobilisten vanaf 1 april volgend jaar 1,60 euro per uur gaan betalen. Dit betekent dat voor sommige plekken het tarief hoger wordt, voor andere juist lager. Parkeren op straat was tot nu toe duurder dan in garages.
Voor de parkeerterreinen komen slagbomen. De plekken langs de weg blijven een blauwe zone, waar alleen kort met een parkeerschijf kan worden geparkeerd.

Gratis parkeren
De parkeerautomaten worden vervangen omdat ze aan het eind van hun levensduur zijn, aldus verantwoordelijk wethouder Ed Rentenaar. Door de nieuwe apparatuur wordt het mogelijk om uit te rijden op kenteken, zodat ook achteraf kan worden betaald.
Ondernemers die jarenlang hebben gepleit voor het afschaffen van het betaald parkeren, kunnen ook makkelijker de kosten van hun klanten overnemen, zegt de wethouder. "Gratis parkeren gaat gewoon niet lukken."

Voor gebieden die buiten het stadshart liggen, zijn de voorgenomen maatregelen nog niet aan de orde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel