Asfalt Schokkerringweg moet deels vervangen worden

NAGELE • Do 11 oktober 2018 | 16:03 • Donderdag 11 oktober 2018 | 16:03

Een deel van het asfalt van de Schokkerringweg bij Nagele moet vervangen worden. Dat is gebleken tijdens een inspectie door de provincie. Maandag kantelde daar een tankwagen en is er zo'n 28.000 liter brandstof op de weg, het fietspad, in de bermen en sloten terechtgekomen. Ook sneuvelden er drie bomen.

Tijdens een inspectie is gebleken dat een deel van de bovenlaag van het asfalt verwijderd moet worden, zegt René van der Woude, wegbeheerder bij de provincie. 'De oliën in de brandstof zijn in de bovenlaag terechtgekomen en daardoor moet het asfalt eruit.'

Ook is gebleken dat de brandstof niet onder het asfalt terecht is gekomen. 'Anders had de complete weg eruit gemoeten', aldus Van der Woude.

Omleidingsroutes
Er is ondertussen wel een omleidingsroute ingesteld. Doorgaand verkeer tussen Urk en Ens kan gebruik maken van de N716, Nagelerweg, en de N50. Ook kan er omgereden worden via de A6.

Ook het fietspad langs de Schokkerringweg is afgesloten tussen de Sluitgatweg en het dorp Nagele. Bromfietsers en fietsers worden vanuit Ens door verkeersregelaars over het laatste stuk van de afgesloten weg geleid, om via het bos en door het dorp verder te gaan.

Het duurt zeker nog tot volgende week voordat de Schokkerringweg weer open kan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel