Ondernemers slaan Sint Maarten over

EMMELOORD • Do 11 oktober 2018 | 19:44 • Donderdag 11 oktober 2018 | 19:44

De ondernemers in winkelstraat De Lange Nering in Emmeloord slaan Sint Maarten dit jaar over. Dat zegt Jeroen Beekman, voorzitter van Centrum Management Emmeloord.

In veel gemeenten gaan kinderen op 11 november in hun eigen wijk met een lampion langs de deuren maar in Emmeloord is het traditie dat de ondernemers in de Lange Nering ook snoep uitdelen. Dat trekt volgens Beekman altijd heel veel publiek.

Maar Sint Maarten valt dit jaar op een zondag en de winkels gaan niet extra open. Zes jaar geleden viel de feestdag ook op zondag en toen waren de kinderen op zaterdag welkom. Dit jaar is dat niet het geval.

Volgens Beekman gaat het initiatief inmiddels aan zijn eigen succes ten onder, omdat alle kinderen naar de winkelstraat komen en niet door de wijken lopen om daar een liedje te zingen. Het is wat hen betreft daarom een goed idee om een jaartje over te slaan. Volgend jaar wordt er wel weer Sint Maarten georganiseerd in de Lange Nering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel