Orkest Koninklijke Luchtmacht trekt volle zaal

DRONTEN • Vr 12 oktober 2018 | 0:38 • Vrijdag 12 oktober 2018 | 0:38

In een tot de nok toe gevulde grote zaal van de Meerpaal in Dronten, gaf het orkest van de Koninklijke Luchtmacht donderdagavond een gratis concert. Zo gevarieerd als de missies van de luchtmacht zijn, zo divers was ook het muziekprogramma dat de toepasselijke titel 'Missions' mee krijgt.

Van klassieke muziek, tot jazz-rock. Afrikaanse ritmes en Aziatische melodieën. Met de show werd het publiek met muziek en filmbeelden langs de verschillende militaire missies in de wereld gevoerd.

Dodenherdenking
Het concert is een voortvloeisel uit gesprekken die de gemeente Dronten en de luchtmacht hebben gevoerd over de invulling van de dodenherdenking op 4 mei. Bij de ceremonie rond het Airgunners-monument op het Meerpaalplein heeft defensie daar elk jaar een rol.

Jong en oud
Er waren veel ouderen bij de show in de Meerpaal, maar ook jongeren genoten van de show. Een jongen die vooral van klassieke muziek houdt was gecharmeerd van de afwisseling van popmuziek en klassieke muziek. "Juist de balans maakt het interessant; klassieke rustige muziek die plotseling opgevolgd word door luide moderne muziek. Heel bijzonder".

'Volgend jaar graag weer!'
Als het aan burgemeester Aat de Jonge ligt, krijgt het concert volgend jaar een vervolg. "Dit is wel een heel mooi cadeau. Ik weet zeker dat we deze avond twee tot drie keer uitverkocht hadden". Hij hoopt er volgend jaar weer bij te zijn, ook als is hij dan geen burgervader meer van Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel