Weggooikat Bento heeft lam pootje

EMMELOORD • Vr 12 oktober 2018 | 15:08 • Vrijdag 12 oktober 2018 | 15:08

De vermoedelijke eigenaar van een in Emmeloord uit een autoraam gegooide en overreden kitten heeft zich gemeld. Het diertje is inmiddels Bento gedoopt, en zit in Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen. De politie zoekt nog naar degene die Bento op de Kleiweg in Emmeloord uit het raam van een rode Seat gooide.

Een dertienjarige jongen belde woensdagochtend de politie, nadat hij had gezien hoe een kitten uit het raam van een auto werd gegooid. Vervolgens werd het katertje overreden door een andere personenauto. Wonder boven wonder overleefde de kitten dit. De politie Noordoostpolder/Urk heeft het dier daarop meegenomen.

Lam pootje
De dierenarts heeft röntgenfoto's gemaakt. De ongeveer acht weken oude kitten heeft niets gebroken. Wel is een voorpootje lam. Volgens de dierenarts moet Bento nog even bijkomen. De hoop is dat hij dan ook zijn pootje weer kan gebruiken. Mocht het echt verlamd zijn, dan moet het waarschijnlijk geamputeerd worden. Volgens de dierenopvang komt Bento op dit moment levendig, speels en lief over.

De vermoedelijke eigenaar van Bento schrok toen hij op social media 'zijn kitten' zag en nam contact op met de dierenopvang. Hij gaat zo snel mogelijk langs om te zien of het echt om zijn kitten gaat, die al sinds maandag zoek was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel