Urker visser verdacht in liquidatiezaak Diemen

URK • Za 13 oktober 2018 | 9:32 • Zaterdag 13 oktober 2018 | 9:32

De politie heeft een Urker aangehouden in een liquidatiezaak in Diemen. Het zou gaan om visser André K., meldt het NRC. Afgelopen woensdag zou de politie al de woning van de Urker hebben doorzocht. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam wil alleen bevestigen dat er een verdachte is opgepakt.

André K. zou in mei 2016 betrokken zijn geweest bij de liquidatie van Vincent Jalink. Jalink werd doodgeschoten in zijn auto, waar zijn toen 9-jarige zoon ook in zat. Die bleef ongedeerd.

Naam viel rond drugskotter
Volgens het NRC had K. een ruzie om geld met Jalink. Zijn naam viel al eerder in het onderzoek naar cocaïnesmokkel met de Urker kotter Z181. Hij was door de politie gesignaleerd bij ontmoetingen met enkele hoofdverdachten, maar is niet vervolgd. Vorig jaar werd aan boord van het schip 260 kilo cocaïne gevonden. De eigenaar van het schip en de vier bemanningsleden zijn veroordeeld tot straffen van 3 tot 6 jaar cel. De zaak tegen enkele andere verdachten loopt nog.

Andere liquidatieverdachte al in de cel
De andere verdachte van de liquidatie van Jalink, Gideon G., is al eerder in zijn cel aangehouden. Hij werd vorig jaar tot zeven jaar cel veroordeeld voor het plannen van een andere liquidatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel