Notulen Floriade blijven vertrouwelijk

ALMERE • Wo 17 oktober 2018 | 18:19 • Woensdag 17 oktober 2018 | 18:19

De notulen van een belangrijke vergadering tussen de raad van commissarissen en de directie van de Floriade BV worden niet openbaar. Dat laat het stadsbestuur aan de gemeenteraad weten.

Vorige week drong een groot deel van de raad erop aan om de notulen openbaar te maken. Zij willen weten waarom de raad van commissarissen half juli opstapte. De toezichthouders zeiden zelf destijds dat het te maken had met de verandering van de plannen, maar sommige politici twijfelen daar aan. Omdat ze als gemeenteraadsleden binnenkort weer beslissingen over de Floriade moeten nemen, willen ze nu eerst de notulen zien.

Burgemeester Franc Weerwind beloofde na een lang debat dat hij aan de voorzitter van de raad van commissarissen zou vragen of hij de notulen vrijwillig ter beschikking wilde stellen. Dat doet hij niet. Als belangrijkste reden noemt de RvC vertrouwelijkheid. "Een raad van commissarissen moet vrijuit kunnen spreken, vragen kunnen stellen en standpunten kunnen toetsen om zo goed mogelijk de toezichthoudende taak te kunnen uitvoeren."

Nu de raad van commissarissen de notulen niet vrijwillig beschikbaar wil stellen, gaat Weerwind ze ook niet opeisen. Dat kan alleen als er een vermoeden is dat informatie wordt achtergehouden of dat het onvolledig is. Daar is volgens het college van burgemeester en wethouders geen sprake van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel