Illegaal vuurwerk in twee opslagloodsen aan de Griend

URK • Do 18 oktober 2018 | 13:40 • Donderdag 18 oktober 2018 | 13:40

De politie heeft donderdag in twee opslagloodsen op Urk illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om loodsen aan de Griend die vlak bij elkaar liggen. In beide gevallen werd iemand opgepakt.

Na de vondst van het eerste vuurwerk werd een 22-jarige Urker aangehouden. De politie kan nog niet zeggen op welke manier deze man betrokken is bij de gevonden spullen. Lokale krant Het Urkerland stelde dat er ook wapens zijn gevonden. Volgens regionale krant de Stentor ging het om een boksbeugel. De politie wil er niks over zeggen.

In de loop van de middag werd in een tweede loods aan de overkant van de eerste ook illegaal vuurwerk aangetroffen. Daarbij werd ook een betrokkene opgepakt. De politie wil dit nog niet nader toelichten.

Volgens een politiewoordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat deze inval iets te maken heeft met een eerdere inval aan de Griend waarbij grondstoffen voor synthetische drugs zijn gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel