Verdacht pakketje bij provinciehuis ontwricht ochtendspits

LELYSTAD • Ma 22 oktober 2018 | 5:54 • Maandag 22 oktober 2018 | 5:54

De vondst van een verdacht pakketje bij het provinciehuis in Lelystad heeft maandag de ochtendspits flink verstoord. Auto's konden niet bij het station komen omdat de omgeving door de politie was afgezet. Ook reden er lange tijd geen stadsbussen en was het treinverkeer ontregeld. Een deel van de perrons was afgezet.

Een voorbijganger vond het pakketje rond 5:00 uur maandagochtend en waarschuwde de politie. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het pakketje onderzocht en in de doos zat geen explosief. Of er iets anders in de doos zat, kan de politie nog niet zeggen.

Volgens commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft de situatie van maandagmorgen te maken met de discussie rond de Oostvaardersplassen. Er hingen bij het pakketje namelijk ook spandoeken met teksten over de Oostvaardersplassen en Staatbosbeheer. Ook hingen er spandoeken bij het stadhuis en in de buurt van het politiebureau in Lelystad.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel