Provincie niet verrast door verdacht pakket

FLEVOLAND • Ma 22 oktober 2018 | 11:45 • Maandag 22 oktober 2018 | 11:45

Commissaris van de Koning Leen Verbeek is niet verrast door het verdachte pakketje dat maandagochtend bij het provinciehuis in Lelystad is gevonden. Bij de doos hingen spandoeken die verwezen naar het beleid voor de Oostvaardersplassen. Volgens de politie hingen er ook spandoeken bij het stadhuis en de fietsbrug bij het politiebureau aan de Gordiaandreef.

Het provinciebestuur hield al rekening met verregaande acties, zo blijkt uit de woorden van Verbeek. "We hebben altijd tegen elkaar gezegd, gezien de heftigheid van het dossier en de heftigheid van de actiegroepen, dat we nog wel wat zouden horen. En dat is ook gebeurd", zegt Verbeek.

Hij benadrukt dat de commotie van deze ochtend op geen enkele manier invloed zal hebben op het beleid van de provincie. De beslissing over het natuurgebied is op een democratische manier genomen en dat zal iedereen moeten accepteren. Verbeek noemt het incident met het verdachte pakket een dieptepunt in de discussie over de Oostvaardersplassen. Overigens bleek de doos geen gevaarlijke inhoud te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel