Almere wil geen vuurwerkshow tijdens oud en nieuw

ALMERE • Zo 28 oktober 2018 | 14:03 • Zondag 28 oktober 2018 | 14:03

De gemeente Almere gaat geen evenement, zoals een professionele vuurwerkshow, organiseren rondom de komende jaarwisseling. Hiermee volgt de gemeente het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) niet op. Dat is te lezen in het Plan van Aanpak Jaarwisseling van de gemeente Almere.

Horecaondernemers in het centrum organiseren nu zelf feesten tijdens oud en nieuw. Hier komen zo'n 2500 bezoekers op af. De gemeente schrijft dat de nacht altijd rustig en zonder grote incidenten verloopt. De ondernemers zijn bang dat dit verandert als de gemeente een groot evenement organiseert.

Onruststokers beter in de gaten houden
De OVV adviseert gemeenten juist om een evenement te organiseren, zodat de gemeente de openbare orde en veiligheid goed kan regelen. Ook zullen onruststokers dan iets te doen hebben tijdens oud en nieuw en kunnen ze beter in de gaten worden gehouden, aldus de OVV.

Uit een eerder onderzoek van de gemeente Almere bleek dat een meerderheid van de ondervraagden, namelijk ruim 60 procent, voor een vuurwerkverbod en/of een gemeentelijke vuurwerkshow te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel