Aat de Jonge achter piano bij afscheid

DRONTEN • Zo 28 oktober 2018 | 14:45 • Zondag 28 oktober 2018 | 14:45

Er is zaterdagavond feestelijk afscheid genomen van burgemeester Aat de Jonge van Dronten. Het was dan ook de bedoeling dat het geen rigide avond vol langdradige speeches zou worden, zegt Rik Bovenberg, directeur van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Hij was als genodigde aanwezig bij het afscheid. De Jonge had volgens Bovenberg duidelijk zelf de regie over zijn afscheid: "Hij wilde geen stukjes of toespraken en dat is hem bijna gelukt."

Bovenberg: "Het was een avond vol culturele omlijsting. Martine Dubois speelde harp en GTST-actrice en zangeres Jette van der Meij trad op met gedichten en zang. Daarnaast sprak zijn vrouw hem toe, onder pianobegeleiding van De Jonge zelf."

Zag er tegenop
Vanuit zijn functie is Bovenberg vaker aanwezig bij het afscheid van hoogwaardigheidsbekleders. Hij vertelt dat hij er in eerste instantie nogal tegenop zag: "Meestal zijn het wat saaie gelegenheden, met een trits aan speeches. Maar dat was dit zeker niet!"

Van de provincie Flevoland ontving De Jonge een beeld van een bronzen Kiekendief. Diederik Greive, directeur van het parket generaal van het Openbaar Ministerie, sprak een loftuiting over de burgemeester. De zoons van Aat de Jonge hadden een grappig filmpje over hun vader gemaakt en zijn dochters vertelden een persoonlijk verhaal.

Straks burgemeester-af
De avond werd beëindigd onder het genot van een drankje en een optreden van zangeres Do. Op 1 november is De Jonge officieel burgemeester-af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel