Inwoners krijgen waardebon bij gebruik milieustraat

NOORDOOSTPOLDER • Ma 29 oktober 2018 | 15:44 • Maandag 29 oktober 2018 | 15:44

Inwoners van Noordoostpolder krijgen vanaf 1 november een waardebon bij het gebruik van de milieustraat. Iedere keer dat ze op de Montageweg in Emmeloord gescheiden afval komen brengen, ontvangen ze 2 euro. Het aanbod geldt zowel voor het 'betaalde' deel als voor het vrij toegankelijke deel.

Dat bedrag kan oplopen tot maximaal 20 euro per adres. Het opgespaarde bedrag kan in een speciale webshop worden besteed aan duurzame producten. Met de actie hoopt de gemeente voor elkaar te krijgen dat meer mensen de milieustraat gaan gebruiken.

Volgens de gemeente wordt 70% van het afval dat naar de milieustraat gebracht wordt, opnieuw gebruikt. Als het afval niet bij de stortplaats terechtkomt, is de kans groter dat het niet gerecycled wordt.

"We kunnen het belang van afval scheiden niet genoeg benadrukken. Met deze actie willen we de milieustraat extra onder de aandacht brengen", aldus wethouder Anjo Simonse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel