Jachthaven Haddock wordt uitgekocht, zoekt nieuwe locatie

ALMERE • Do 1 november 2018 | 10:46 • Donderdag 1 november 2018 | 10:46

De Almeerse Jachthaven Haddock heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Almere om te worden uitgekocht. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de overeenkomst dan sluit de jachthaven op 1 mei 2019 definitief de deuren. De jachthaven heeft zo'n 32 jaar aan het Weerwater gezeten. In 2022 wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade gehouden op en rond het terrein van de jachthaven.

Eigenaar Philippe van Thiel heeft zich de afgelopen jaren met hand en tand verzet tegen gedwongen inperking van het terrein van de jachthaven en begon verschillende juridische procedures tegen de gemeente. Hij zou in vertrouwelijke gesprekken hebben aangegeven dat een volledige uitkoop door de gemeente de enige reële oplossing is. Eerder deze week liet de gemeente al tijdens een civiele rechtszaak weten dat Van Thiel mogelijk zou worden uitgekocht.

'Gemaakte afspraken gaan door'
De eigenaar wil nog bekijken of hij de jachthaven op een andere locatie kan voortzetten. Of dat gaat lukken zal volgens hem pas later moeten blijken. Haddock verhuurt het café ook voor feesten en partijen. De eigenaar zegt zijn uiterste best te gaan doen om alle gemaakte afspraken tot 1 mei door te laten gaan.Een deel van de grond van de jachthaven wordt al jaren gehuurd van de gemeente. Dit is de plek van de botenopslag. De gemeente heeft de huurovereenkomst onlangs beëindigd vanwege de komst van de Floriade.

'Doodsteek'
Volgens de ondernemer is het wegvallen van de botenopslagplek de doodsteek voor zijn bedrijf omdat booteigenaren dan uitwijken naar andere havens. Ze kunnen niet meer in de winter hun boten opknappen op de werf en komen ook niet meer in het café voor een hapje en een drankje. Volgens Van Thiel vervalt daarmee de samenhang tussen de onderdelen van Haddock.

Wat de gemeente betaalt voor de jachthaven en de opstallen op het terrein is nog geheim.

In oktober sloot de naastgelegen Camping Waterhout al definitief de poort. De camping wordt verplaatst naar het Schateiland bij de Noorderplassen. Ook wereldrestaurant Atlantis en de duikschool zijn al uitgekocht door de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel