Paarden onder politiebegeleiding verplaatst

LELYSTAD • Vr 2 november 2018 | 14:28 • Vrijdag 2 november 2018 | 14:28

Een merrie en haar veulen zijn vrijdag onder politiebegeleiding verhuisd uit de Oostvaardersplassen. Volgens boswachter Hans-Erik Kuypers moet zo'n verplaatsing in alle rust gebeuren. Om ervoor te zorgen dat er geen onbevoegde mensen bij het inladen in de buurt konden komen, was de politie bij de procedure aanwezig.

Het is niet ongewoon dat dieren uit een gebied gehaald worden, vertelt Kuypers. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren om de populatie anders te verdelen. In dit geval gaat het om de gezondheid van het paard. Volgens de boswachter is de merrie de afgelopen tijd sterk vermagerd door haar leeftijd en het zogen van een veulen.

Hij benadrukt dat dit niets te maken heeft met een gebrek aan voedsel. "Voedsel is er daar genoeg. Ze is echter al 17 jaar, en dan kan een paard nou eenmaal vermageren. Daarnaast kost het zogen veel energie." Moeder en kind worden verhuisd naar een natuurgebied in Weurt, waar beide paarden meer rust krijgen.

De boswachter, medewerkers van Free Nature en een dierenarts hebben toezicht gehouden op de verplaatsing. Beide paarden zijn onderzocht voordat ze de trailer ingeladen werden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel