OM doet strafvoorstel in zaak seksfilmpje Patricia Paay

LELYSTAD • Vr 2 november 2018 | 15:27 • Vrijdag 2 november 2018 | 15:27

Het Openbaar Ministerie heeft een strafvoorstel gedaan aan drie verdachten die een seksfilmpje van Patricia Paay zouden hebben verspreid. Een van hen is een man uit Lelystad.

De Lelystedeling werd in juli vorig jaar verhoord door de politie, omdat hij betrokken zou zijn bij het verspreiden van de seksvideo van de zangeres en tv-persoonlijkheid. De politie linkt de man aan een social media account dat de beelden geplaatst heeft. Ook een man uit Beverwijk en medewerkers van de website GeenStijl zijn in dit verband verhoord.

De verdachten hebben nu dus een transactievoorstel aangeboden gekregen om een rechtszaak te voorkomen. Het kan gaan om een boete of een werkstraf. Justitie wil niet zeggen hoe hoog de straffen zijn die nu zijn voorgesteld. Eind van de maand moet duidelijk worden of ze er mee akkoord gaan, anders volgt alsnog een dagvaarding en moeten ze voor de rechter verschijnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel