Partij voor de Dieren wekt woede Provinciale Staten op

FLEVOLAND • Do 15 november 2018 | 0:34 • Donderdag 15 november 2018 | 0:34

De Partij voor de Dieren heeft zich woensdagavond de woede van meerdere politieke partijen in Provinciale Staten op de hals gehaald. Aanleiding was de ophef over beelden in een kippenschuur waarop dode en ernstig verzwakte dieren te zien zijn. Volgens dierenrechtenorganisatie Animal Rights is het filmpje bij een bedrijf in Tollebeek gemaakt.

De Partij voor de Dieren wilde de beelden in de Statenzaal tonen en er een debat over voeren. Andere Statenleden staken daar een stokje voor omdat het filmpje illegaal verkregen zou zijn.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bracht woensdag gelijk een bezoek aan het bedrijf in Tollebeek maar constateerde geen overtredingen. Toen de Partij voor de Dieren ondanks de bevindingen van de NVWA toch bleef spreken van misstanden was voor veel Statenleden de maat vol. Vooral de opmerking van fractievoorzitter Leonie Vestering dat het er in veel bedrijven zo aan toe zou gaan, schoot in het verkeerde keelgat. Vestering zei na afloop van de vergadering dat ze dierenwelzijn zal blijven aankaarten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel