Mega testmast voor windmolens verrijst langs A6

SWIFTERBANT • Vr 16 november 2018 | 15:48 • Vrijdag 16 november 2018 | 15:48

Met een mega testmast langs de A6, is de eerste aanzet gegeven voor de nieuwe windmolens die onder de noemer Windplan Blauw in de polder gepland staan.

Automobilisten hebben de mast misschien wel zien staan tussen de Ketelbrug en afslag Lelystad Noord. De afgelopen weken werd steeds een stukje bijgebouwd. De toren is nu 144 meter hoog, maar wordt uiteindelijk 160 meter. In het gebied waar de mast staat, komen de 61 nieuwe molens te staan.

De mast zit vol met sensoren en verzamelt informatie over de wind, zodat na onderzoek de beste windmolens voor het gebied uitgekozen kunnen worden.

Het gaat nog wel een paar jaar duren voordat de eerste windmolens verschijnen. De molens gaan de oude windmolens vervangen, maar worden een stuk groter. De totale lengte vanaf de grond tot aan de hoogste wiek wordt zo’n 210 meter. Daarmee zijn de nieuwe windmolens ongeveer twee keer zo groot als de huidige windturbines.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel