Vijftien miljoen euro voor noordelijk Flevoland

FLEVOLAND • Vr 16 november 2018 | 17:16 • Vrijdag 16 november 2018 | 17:16

Flevoland krijgt 15 miljoen euro van het Rijk om de economie in noordelijk Flevoland te versterken. Het geld is onder meer bedoeld voor de buitendijkse haven. Het kabinet heeft vrijdag een besluit genomen over de zogeheten Regio Deals voor versterking van de economie in verschillende delen van het land.

De provincie Flevoland, gemeente Noordoostpolder en gemeente Urk hadden 25 miljoen euro gevraagd. Dit geld was gevraagd voor versterking van de maritieme sector op Urk, waaronder de buitendijkse haven. Ook scholing en opleiding profiteren van de bijdrage.

Ook komt er geld voor het Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum (MITC), dat in Marknesse naast het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) wordt aangelegd. Hoe de rijksbijdrage precies over de projecten wordt verdeeld blijkt niet uit de brief van minister Carola Schouten.

De provincie is blij met de miljoenen. Volgens Commissaris van de Koning Leen Verbeek kan de hele maritieme sector van het geld profiteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel