Onderzoek naar mysterieuze zendmast Voorsterbos

NOORDOOSTPOLDER • Wo 21 november 2018 | 22:30 • Woensdag 21 november 2018 | 22:30

De politie en Natuurmonumenten onderzoeken wie vorige week een tientallen meters hoge radiozendmast in het Voorsterbos in Noordoostpolder heeft geplaatst. Een boswachter trof de mast vorige week donderdag aan, na een tip van het Agentschap Telecom. Dit is een overheidsorganisatie die het gebruik van radiofrequenties reguleert en controleert.

Bij de mast was een aantal mannen bezig. Toen de boswachter ze aansprak, gingen ze ervandoor. De mannen zijn waarschijnlijk in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw in het bos geweest om de mast en andere spullen op te halen, maar dat is ze niet gelukt.

Mobiele kraan
De antennemast was op een onderstel van een oude mobiele kraan geplaatst. Hij was zo hoog, dat de top ver boven de bomen van het bos uitstak. Naast de mast stond een zeecontainer, met daarin een aggregaat om stroom op te wekken. Op basis van de spullen die zijn aangetroffen, wordt vermoed dat de mast door een radio-piraat in het bos is gezet.

Om de spullen in het bos te krijgen, is volgens Natuurmonumenten een afrastering vernield. Ook heeft de kraanwagen sporen in een bospad getrokken.

De mast en de zeecontainer zijn afgevoerd. De spullen zijn in beslag genomen en naar een opslag in Utrecht gebracht.

Eerder dit jaar werd in een kraan bij de nabijgelegen Kadoelerbrug ook al een illegale zender aangetroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel