Nieuwe campus krijgt vooral bijval

LELYSTAD • Di 27 november 2018 | 19:47 • Dinsdag 27 november 2018 | 19:47

Ouders en (toekomstig) leerlingen van de nieuwe campus in Lelystad zijn over het algemeen positief over de nieuwe school voor voortgezet onderwijs. Dat bleek dinsdagavond tijdens een drukbezochte informatie-avond in scholengemeenschap De Rietlanden.

Een kleine vijfhonderd ouders en leerlingen werden door de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) bijgepraat over het definitieve ontwerp van de campus. Die komt op het open veld nabij de huidige Rietlanden. De campus zal bestaan uit zeven gebouwen; drie voor het vmbo-cluster, drie voor havo/vwo en een cultuurgebouw.

Campus blijft kleinschalig
SVOL-bestuurder Barry Lommen benadrukte in zijn toelichting dat de campus kleinschalig van karakter blijft. Door de in totaal 3800 leerlingen te spreiden over de zes lesgebouwen en het cultuurgebouw, telt elk gebouw nooit meer dan 600 leerlingen. Dat is minder dan in de drie huidige scholen Rietlanden, SGL en Arcus. Door eerstejaars leerlingen om 8.15 uur naar school te laten gaan en andere scholieren vanaf 8.45 uur wordt de leerlingenstroom gespreid.

Sommigen blijven bezorgd over omvang
Toch houden diverse ouders zorgen over de omvang van het complex, zo bleek uit reacties. Sommige ouders zijn bang dat hun kinderen toch in een soort leerfabriek terechtkomen. Andere belangstellenden zijn juist zeer te spreken over het ontwerp met verschillende gebouwen voor de opleidingsniveaus. Door het samengaan van de bestaande scholen wordt het aanbod aan opleidingen juist veel breder, denken ze. Dat zou de kansen voor leerlingen op de arbeidsmarkt flink verbeteren.

Bouw moet eerste kwartaal beginnen
De aanbesteding voor aannemers bevindt zich in de eindfase. Nog dit jaar moet bekend worden welke aannemer de campus gaat bouwen. Daarmee wordt in het voorjaar begonnen, zodat de nieuwbouw in juni 2020 gereed moet zijn. In september 2020 is de opening gepland.
De campus krijgt nog een andere naam. Die maakt de SVOL in januari bekend.

Fietstunnel onder Middendreef
Vanwege de campus wordt de verkeerssituatie gewijzigd. Bij de Middendreef komt er een extra in- en uitrit naar een nieuwe rondweg, die Campus gaat heten. Om scholieren veilig te laten fietsen, komt er vrijwel zeker een tunnel onder de Middendreef.

De SVOL heeft donderdag en maandag nog twee informatieavonden gepland voor de SGL en ISG Arcus. Die zijn al volgeboekt. Daarom is er nu donderdag 10 januari een extra informatieavond op de SGL

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel