Lelystedeling verdacht van drogeren en verkrachten jongemannen

LELYSTAD • Wo 28 november 2018 | 16:23 • Woensdag 28 november 2018 | 16:23

Een 46-jarige man uit Lelystad wordt ervan verdacht dat hij twee jongemannen heeft gedrogeerd om ze vervolgens te verkrachten. Dat bleek woensdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in Assen. Bij de man is ook kinderporno aangetroffen.

De verdachte zou één van de slachtoffers hebben verkracht op een camping in de buurt van Meppel. De zaak kwam aan het licht toen het slachtoffer aangifte deed. Volgens hem was er GHB in zijn blikje bier gegooid. Eenmaal bedwelmd, zou de verdachte zich aan hem hebben vergrepen.

Ook het tweede slachtoffer deed aangifte. Naar eigen zeggen is hij tussen 2014 en 2016 meerdere malen gedrogeerd en verkracht door de verdachte. Dit gebeurde in Meppel en Lelystad.

'Er is sprake van een relatie geweest'
Volgens de advocaat van de verdachte zou er geen sprake zijn van verkrachting bij de laatste aangever. De verdachte en het slachtoffer hadden volgens hem namelijk een relatie. Onderzoek van Whatsapp-gesprekken moet daar nog duidelijkheid over geven.

De leeftijd van de slachtoffers is in de rechtbank niet ter sprake gekomen. De Lelystedeling is onderzocht door een psycholoog. Het rapport van de psycholoog is nog niet klaar. De zaak wordt op 30 januari inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel