Dorpsbelangen in beroep tegen Windplan Blauw

SWIFTERBANT • Vr 30 november 2018 | 12:14 • Vrijdag 30 november 2018 | 12:14

Dorpsbelangen Swifterbant gaat bij de Raad van State in beroep tegen het indienen van Windplan Blauw. Het bestuur benadrukt dat de vereniging niet tegen de windmolens is. Door beroep aan te tekenen wil ze duidelijk krijgen wat de effecten van de windmolens op de omgeving zijn.

Windplan Blauw is een initiatief van SwifterWint en de Nuon om de huidige windmolens in het buitengebied van Swifterbant te vervangen door nieuwe molens. In eerste instantie was de bedoeling dat er vijf molens in het bos en tegen de rand van de bebouwde kom van Swifterbant geplaatst zouden worden. Na protest van de inwoners zijn de molens in de plannen 80 meter verplaatst.

Dorpsbelangen Swifterbant vraagt zich af of dat wel genoeg is. In het huidige plan is de nieuwe locatie niet meegenomen, dus ook in de bijbehorende Milieu Effect Rapportage (MER) zijn de gevolgen van deze locatieverandering niet duidelijk. Door beroep aan te tekenen kan de vereniging vragen om een aanvulling op de MER. Die aanvulling zou duidelijk moeten maken wat de bewoners van Swifterbant zullen merken van de molens.

Om te peilen hoe de inwoners van Swifterbant tegen het aantekenen van beroep aankeken, werd er met een enquête gestart. Van de ruim 300 reacties die ingestuurd werden, gaf 56% aan achter beroep aantekenen te staan. Het bestuur vond dat voldoende om tot daadwerkelijke actie over te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel