Decolleté in schilderij gecensureerd na klachten

ALMERE • Vr 30 november 2018 | 12:25 • Vrijdag 30 november 2018 | 12:25

Een schilderij bij het Gezondheidscentrum Filmwijk in Almere is gecensureerd na vele klachten van bezoekers. De schaars geklede Brigitte Bardot zou bezoekers een ongemakkelijk gevoel geven en wordt als vrouwonvriendelijk gezien.

Het schilderij is twee weken geleden met een aantal andere schilderijen opgehangen in het zorgcentrum, maar al snel kwamen er klachten over. "We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt in onze centra", vertelt Frédérique Mensink van Zorggroep Almere. "We hebben eerst met de kunstenares gesproken over een iets minder prominente plek maar de kunstenares voelde daar ook niet veel voor. We wilden haar natuurlijk recht doen, en het kunstwerk ook."

"Daarom kwam het idee om een foto van het schilderij terug te hangen met een stukje van de borsten gecensureerd. Daarbij staat een tekst van de kunstenares over censuur. Om zo met elkaar in gesprek te gaan. Wat vinden we toelaatbaar? We wilden het niet meteen weghalen en hopen zo de discussie op te starten" aldus Mensink.

In de tekst is te lezen dat kunstenares Dana Bos het helemaal niet eens is met de censuur. "Ik vind het jammer dat we leven in een maatschappij waarin we ons moeten voegen naar de ons opgedrongen mening van een kleine minderheid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel