Tweede kans voor Tiny Housing

LELYSTAD • Zo 2 december 2018 | 13:15 • Zondag 2 december 2018 | 13:15

Tiny Housing in Lelystad is (nog) niet van de grond gekomen door ongeschikte bouwlocaties en te positieve verwachtingen bij particulieren over de rol van de gemeente. Dat blijkt uit een evaluatienota, die dinsdag in de gemeenteraad wordt besproken. Het advies is om een passend gebied (Warande) aan te wijzen om Tiny Houses te realiseren.

Het beleid van de gemeente zorgde ervoor dat omwonenden geen overlast van de ontwikkelingen ondervonden en dat initiatiefnemers met voorstellen konden komen. Maar kleine huizen (maximaal 50 vierkante meter) kwamen er niet. De projectontwikkelaar kon niet uit de voeten met de gekozen locaties en individuele geïnteresseerden vonden het te kostbaar en complex.

Het plan is om een locatie in Warande aan te wijzen waar 10 tot 20 Tiny Houses kunnen komen. Als er geen interesse is, wordt het gebied opengesteld voor andere ontwikkelingen. Want, zo staat in de evaluatie te lezen: 'De vraag blijft of klein wonen in Lelystad, waar juist veel ruimte is, helemaal past'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel