Onterechte parkeerboetes vervallen

ALMERE • Do 6 december 2018 | 21:35 • Donderdag 6 december 2018 | 21:35

De parkeerboetes die afgelopen weekend onterecht zijn uitgedeeld in Almere vervallen automatisch. De gemeente Almere stuurt automobilisten die een bekeuring onder de ruitenwisser vonden een brief.

Parkeerders die gebruik maken van de apps Parkmobile en Park-Line kunnen in het weekend beboet zijn vanwege een verkeerd doorgevoerde update. Het gaat om mensen die tussen 10:55 uur en 16:00 uur hebben geparkeerd.

Lelystad
Bij de gemeente Lelystad had zich donderdag nog geen enkele bekeurde parkeerder gemeld. Mochten er desondanks mensen zijn die tussen de genoemde tijden ten onrechte een bon hebben gekregen, dan hoeven zij deze volgens de gemeente niet te betalen.

Het probleem deed zich in heel Nederland voor bij gemeenten die aangesloten zijn bij het Nationaal Parkeer Register. Automobilisten die mogelijk gedupeerd zijn, hebben een mailtje van Parkmobile gekregen. Parkmobile zei eerder dat mensen die een bekeuring hebben gekregen bezwaar moeten maken bij hun gemeente maar dat is dus volgens de gemeente Almere niet nodig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel