Precieze afspraken tussen gemeente en Amvest over Floriade blijven geheim

ALMERE • Ma 24 december 2018 | 13:50 • Maandag 24 december 2018 | 13:50

De definitieve afspraken, die de gemeente Almere en projectontwikkelaar Amvest hebben gemaakt over de aanleg van het Floriadeterrein, blijven geheim. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

Een groot deel van de conceptovereenkomst was eerder wel voor iedereen in te zien. In het juridische document staat bijvoorbeeld op welke datum het terrein en de woningen opgeleverd moeten worden. De concepttekst is door de gemeenteraad besproken en er zijn een aantal wensen en bedenkingen meegegeven aan het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens heeft het college van b en w de deal met Amvest ondertekend.

Het college schrijft dat de verschillen onder andere het gevolg zijn van "nadere afspraken in het directie-overleg tussen gemeente, Amvest Vastgoed BV en Floriade BV." Het gaat dus om méér wijzigen dan alleen de punten die de gemeenteraad heeft meegegeven.

Welke verschillen er zitten tussen de conceptovereenkomst en definitieve deal met Amvest is voor de buitenwereld niet duidelijk. Raadsleden mogen de uiteindelijke tekst wel inzien. De gemeente wijst erop dat geheimhouding bij afspraken met private partijen gebruikelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel