Gemeente wil snellaadstation er doordrukken

ALMERE • Ma 24 december 2018 | 16:54 • Maandag 24 december 2018 | 16:54

Ook al staat het bestemmingsplan een snellaadstation voor elektrische auto's in de Muziekwijk niet toe, de gemeente wil toch dat het er komt. Het college van burgemeester en wethouders wil daarom van het bestemmingsplan afwijken.

Zo mag het dak van het gebouw van de gemeente vier meter hoger worden dan nu is toegestaan. Ook is dit type bedrijf in de Muziekwijk helemaal niet toegestaan. Toch wil de gemeente het bedrijf toelaten.

Het snellaadstation voor vier auto's moet komen op de hoek van de Josephine Bakerstraat en de Jacques Brelweg. Omwonenden zijn tegen de komst, onder meer vanwege mogelijke overlast. Ze hebben handtekeningen ingezameld en schreven protestbrieven. Ze eisen dat het gebouw lager wordt, niet zo dicht op de huizen komt te staan en dat er geen neonverlichting komt. De initiatiefnemer van het laadstation is niet bereid om aan die eisen tegemoet te komen.

De gemeente wil het station doorzetten omdat Almere elektrisch rijden stimuleert. De gemeente heeft zichzelf opgelegd om in 2025 energie-neutraal te zijn. Alleen de gemeenteraad kan de voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan nog tegenhouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel