Plannen voor groot zonnepark op golfterrein Dorhout Mees

BIDDINGHUIZEN • Do 27 december 2018 | 14:50 • Donderdag 27 december 2018 | 14:50

Er is een plan voor een groot zonnepark op het golfterrein van Dorhout Mees in Biddinghuizen. Volgens de directie is het tijd voor een koerswijziging omdat het aantal golfers de laatste jaren steeds meer krimpt. "Er lijkt weinig toekomst in de potentie van golfbanen", aldus de directie van Dorhout Mees.

Het golfterrein bestaat nu uit 54 holes, maximaal 85 hectare daarvan wordt straks onderdeel van het zonnepark. Hoeveel panelen er precies komen, is nog onduidelijk. Er blijft nog wel een golfterrein in afgeslankte vorm bestaan.

De gemeente Dronten en de provincie Flevoland hebben al positief gereageerd op de plannen van Dorhout Mees. De komende tijd wordt bekeken hoe groot het zonnepark precies wordt en hoe het kan worden ingepast in de gemeentelijke en provinciale regels.

Golfpark Dorhout Mees is niet de enige golfbaan die zich op zonne-energie stort. Ook Golf4all in Zeewolde gaf vorige week te kennen dat er een zonnepark wordt aangelegd op de golfbaan. Daar is 95 hectare gereserveerd voor zonne-energie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel