Ook bijtincident bij Club 26Twelve; eigenaren vechten sluiting aan

ALMERE • Do 27 december 2018 | 17:51 • Donderdag 27 december 2018 | 17:51

Bij Club 26Twelve aan de Grote Markt in Almere heeft in september niet alleen een incident met zwaar vuurwerk plaatsgevonden, maar is ook iemand in het gezicht gebeten. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Utrecht. De eigenaren van de zaak proberen daar een opgelegde sluiting van zes maanden ongedaan te maken. Burgemeester Franc Weerwind besloot daartoe na het vuurwerkincident.

Eerder dit jaar moest de uitgaansgelegenheid ook al een tijd dicht vanwege een 'zwaar geweldincident'. Naar aanleiding daarvan zijn afspraken gemaakt die volgens de advocaat van de burgemeester niet volledig zijn nagekomen. Zo zou niet meteen de politie zijn gebeld toen de man in het gezicht werd gebeten.

Financiële schade
De uitbaters van de club zeggen grote financiële schade te ondervinden van de sluiting. De huur moet namelijk gewoon doorbetaald worden en ook met drankleverancier Heineken is er een contract waarin betalingsverplichtingen zijn opgenomen. De schade is volgens de advocate van de eigenaren opgelopen tot ruim 60.000 euro.

De club zegt maatregelen te willen nemen om incidenten in de toekomst te voorkomen. Onder andere het invoeren van een metaaldetector, het inhuren van een nieuw beveiligingsbedrijf en het verwijderen van de rookruimte.

Cobra 6
De rookruimte speelde een rol bij het vuurwerkincident. Iemand liet daar zwaar knalvuurwerk van het type Cobra 6 zien. Na geschrokken reacties van omstanders grepen beveiligers in om de man naar buiten te werken. In de hal van de club probeerde hij het vuurwerk af te steken. Eén van de beveiligers wist de Cobra 6 de Grote Markt op te schoppen. Daar is het explosief door de EOD opgeruimd.

De eigenaren zeggen dat de man is binnengelaten door een portier terwijl ze nadrukkelijk hadden aangegeven dat er niemand meer binnen mocht komen. Ook had er gefouilleerd moeten worden. De uitbaters vinden dat niet alles wat is gebeurd ze persoonlijk aangerekend kan worden, en hopen dat de rechter beslist dat de zaak binnenkort weer open mag. De rechtbank doet op 3 januari uitspraak.

Poolcentrum
Afgelopen maandag probeerde ook de eigenaar van het Poolcentrum Almere de sluiting van zijn horecazaak ongedaan te maken. Het poolcentrum ligt pal naast Club 26Twelve. Hoewel de gevallen vergelijkbaar zijn lijkt er geen onderling verband te bestaan tussen de incidenten. Het Poolcentrum Almere is gesloten omdat er een illegale wapentransactie heeft plaatsgevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel