Trendwatcher: "bossen worden populair"

ALMERE • Di 1 januari 2019 | 13:23 • Dinsdag 1 januari 2019 | 13:23

In 2019 gaan mensen verder 'ont-digitaliseren' en ze zullen daarom weer meer de natuur opzoeken. Dat verwacht trendwatcher Adjiedj Bakas. "Men krijgt te veel impulsen tegelijk en boswandelingen zonder telefoon zijn een goede oplossing om te chillen. Bossen in Flevoland worden daardoor weer populair", denkt Bakas.

De trendwatcher verruilde een paar maanden geleden zijn Amsterdamse grachtenpand voor een villa in het Almeerse Overgooi. Bakas schrijft boeken en geeft over de hele wereld lezingen over hoe de samenleving, de economie en het leven van mensen gaan veranderen op basis van de trends die hij signaleert.

Energierekening
Voor 2019 verwacht Bakas vooral veel onrust over de verhoging van de energierekening. "Als ik de plannen van het kabinet om de energieprijzen te verhogen zie, dan denk ik dat niet alleen Henk en Ingrid boos worden, maar Constance en Diederik ook. Het gasvrij willen maken, gaat in tegen de wereldtrends, want de hele wereld migreert juist naar gas. Mensen gaan in Nederland in de winter met bevroren tepels door hun eigen huis", voorspelt Bakas.

Burgerjournalistiek
Bakas voorziet verder dat het geloof in mainstream media verder afneemt en underground media een belangrijkere functie gaan krijgen. "Mensen gaan aan burgerjournalistiek doen en steeds meer dingen zelf uitzoeken."

Almere
En wat zijn nieuwe woonplaats Almere betreft blijft de trend voor 2019 dat er veel gebouwd gaat worden. Bakas geeft wat dat betreft als advies mee: "Investeer in mooie architectuur, want er is te vaak gekozen voor een 'dertien in een dozijn'-bouwstijl."

En de Floriade blijft ook in het nieuwe jaar een belangrijk thema in Almere. Een onderwerp dat gepaard gaat met onrust. "Grote evenementen geven altijd onrust in een stad, maar de Floriade is tot nu toe ook niet goed gemanaged. Ze hadden mensen van bijvoorbeeld de RAI of de Jaarbeurs moeten aantrekken, maar dat hebben ze niet gedaan. Daardoor is er onrust ontstaan die niet nodig was geweest." Bakas hoopt dat de gemeente in 2019 aan de slag gaat met professionals en dat er goed gecommuniceerd gaat worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel