Fractievoorzitter Anja Keuter van Gemeentebelangen stopt met raadswerk

URK • Wo 2 januari 2019 | 21:39 • Woensdag 2 januari 2019 | 21:39

Fractievoorzitter Anja Keuter van Gemeentebelangen Urk stopt eind dit jaar als gemeenteraadslid. Dan heeft Keuter er twaalf jaar raadslidmaatschap opzitten. Ze stopt omdat ze het te druk heeft met het visserijbedrijf waarvan ze eigenaar is.

De afgelopen jaren haalde Keuter het landelijke nieuws met haar rechtszaak tegen Greenpeace. De organisatie gooide keien in de zee om overbevissing tegen te gaan. Volgens Keuter was dit illegaal en gevaarlijk voor vissers. Uiteindelijk besloot het Openbaar Ministerie Greenpeace niet te vervolgen.

Onlangs wilde Keuter vluchtelinge Asia Bibi uit Pakistan een veilig heenkomen op Urk bieden. Ze diende een motie in, die gesteund werd door de voltallige gemeenteraad. De christelijke Bibi kwam in 2009 in de Pakistaanse gevangenis terecht vanwege haar geloof. Ze werd ter dood veroordeeld, maar eind oktober vrijgesproken. Veel landen aarzelen om de vrouw asiel aan te bieden, uit angst voor onrust en aanslagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel