Drontenaren klagen over De Zuid

DRONTEN • Vr 11 januari 2019 | 11:51 • Vrijdag 11 januari 2019 | 11:51

Drontenaren die langs De Zuid wonen, trekken aan de bel bij de gemeente. Ruim 30 mensen hebben aangegeven al jarenlang overlast te hebben van het verkeer.

De omwonenden schrijven dat onder meer het oude asfalt en de slechte staat van de weg voor veel geluidsoverlast zorgen. Ze halen daarbij tabellen van het RIVM aan, die een geluidsniveau van 65 decibel zou hebben gemeten. Volgens de klagers is 55 decibel een toelaatbare norm. Overschrijding kan de gezondheid schaden, aldus de briefschrijvers.

Ook maken de Drontenaren zich zorgen om de grote drukte op De Zuid, Lancasterdreef en Pimpernel. In de brief wordt gesproken over gevaarlijke situaties en ontoelaatbare geluidsdruk.

De briefschrijvers hopen dat het college De Zuid snel op laat knappen en daarbij stil asfalt neer laat leggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (10)

 • Frans Rietveld

    Zo 13 januari Zondag 13 januari

  De snelheid op De Zuid wordt soms overschreden. Maar ga zelf eens ter plaatse langs deze weg staan. Kijk ook eens naar de toestand van het wegdek. Zeer grof betonasfalt dat ook nog eens in een heel slechte staat is. Dit lijkt mij zeker het oudste asfalt in Dronten. Het herasfalteren moet dan ook zeker in combinatie met een andere weginrichting gedaan worden.

  reageer
 • pieter de oude

    Ma 14 januari Maandag 14 januari

  Als die andere weginrichting betekent, van die zgn. drempels,
  dan verandert er niets en horen de omwonenden als extra
  24/7 een plof plof geluid.

 • Hilbert

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Bij de bussluis een grote rotonde maken en dan de bussluis als extra inrit/uitrit voor die wijk. Scheelt veel verkeer door Dronten over Fazanten dreef en De Zuid.

  reageer
 • pieter de oude

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Verwacht geen vermindering van geluidsoverlast door nieuw asfalt,
  na de renovatie van de (racebaan) Fazantendreef is de geluidsoverlast
  alleen maar toegenomen en dat 24/7 lang.

  reageer
 • Frank

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Aahhh zie hier,het werk is waarschijnlijk al voor 1 november aanbesteed dus nu moet de gemeente wel op deze manier de burgers een smoesje voorhouden..
  Stel je voor,moeten ze straks net als bij Lidl boete betalen omdat de plannen gewijzigd worden.
  Ach billen kunnen er niet meer gebrand worden toch.
  Who Care’s.

  reageer
 • Motormuis

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Ach overal in de 30 km zones rijden ze te hard en verrassend genoeg zijn het de ouders met jonge kinderen. De gehaaste ouders die hun kroost naar school moeten brengen met de auto, want stel je voor dat je te ver moet fietsen, nat wordt en op de fiets de hand en niet vrij hebt voor de mobiele telefoon ... Dat is toch een Drama ! Laat ze maar flink gaan bekeuren op dit gedrag.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ronald

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Mensen klagen tegenwoordig erg snel. Wel zou het schelen dat men zich aan de snelheid houdt.

  reageer
 • Dorien

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Er staan niet eens 30 woningen aan de zuid, die fietsers aan de verkeerde kant dat is echt hopeloos, hoe gemakkelijk kan je de gemeentelijke kas spekken, net als al die langparkeerders in de blauwe zone, maar ja, dat zijn allemaal ambtenaren hè, die ga je toch niet bekeuren omdat ze anders te ver moeten lopen naar het gemeentehuis, ik weet dat de opdracht om parkeerboetes uit te schrijven uit het gemeentehuis moet komen

  reageer
 • mart

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Nou in de wijk de gilden is het net zo. Ze rijden veel te hard. Vooral waar 30 mag bij de woon huizen rijden ze veel te hard. En ook veel lawaai het wordt hier steeds drukker .Het is een wijk met veel kinderen en dan zou je denken die ouders weten wel hoe het hoort.Laat dat nou niet kloppen ze klagen wel maar rijden zelf veel te hard.En het is tussen de middag zo druk vooral bij de scholen.Soms denk je waarom wordt er niet meer gefietst of gelopen naar school.Wij gingen vroeger door weer en wind.

  reageer
 • Edwin

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Ook een grote overlast is het feit dat fietsers aan de verkeerde kant fietsen en niet bezig zijn met fietsen maar met de telefoon o.i.d.
  Daarnaast is het ook heel normaal, wat niet normaal is, om met z,n drieën naast elkaar te fietsen en geen centimeter aan de kant gaan.

  reageer
 • Dirkje

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Jarenlang en u zijn ze ineens met 30?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert