Fietser tegen de lamp bij kentekencontrole

FLEVOLAND • Za 12 januari 2019 | 10:40 • Zaterdag 12 januari 2019 | 10:40

De politie heeft vrijdag bij een gerichte controle op openstaande boetes langs de A6 bij Almere-Poort een fietser aangehouden die bijna tegen de controle-wagen reed.

De 41-jarige Almeerder fietste op de busbaan en zag de auto van de politie pas op het allerlaatste moment staan. De agenten besloten daarop de gegevens van de fietser na te gaan. Er bleek een aanhoudingsbevel tegen hem open te staan; de man moest vanwege een ander delict nog DNA afstaan.

Bij de gerichte kentekencontrole liep volgens de politie 'een aantal' mensen tegen de lamp die nog een boete hadden openstaan. Eén bestuurder wilde niet betalen. De politie heeft daarom zijn auto ingenomen. De man kan de wagen terugkrijgen als hij de boete betaalt, plus de sleep- en stallingskosten. Als hij niet betaalt, wordt de auto verkocht en gaat de opbrengst af van de boete die hij nog moet betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel