Cassandra van Schaijk op Cold Case-kalender

ALMERE • Do 17 januari 2019 | 17:09 • Donderdag 17 januari 2019 | 17:09

De onopgeloste moord op de Almeerse Cassandra van Schaijk staat op de zogenoemde Cold Case-kalender. Rechercheurs brengen daarmee langlopende zaken opnieuw onder de aandacht, hopend op een doorbraak. De kalender wordt verspreid in gevangenissen en bij de reclassering. Het is de derde keer dat de kalender wordt uitgebracht. Elke kalender bevat 52 cold cases.

De tiener verdween in 2007 na het bezoeken van een hardcorefeest in discotheek Eindelijk. Haar lichaam werd drie weken later gevonden in de Noorderplassen. Bijna twaalf jaar later is nog steeds niet duidelijk wat er met Cassandra is gebeurd na het avondje stappen. Ze is voor het laatst gezien toen ze met twee mannen het busstation verliet. Deze mannen zijn tot nu toe onbekend gebleven.

Elk jaar leveren Nederlandse politiekorpsen onopgeloste zaken aan, die zij op de Cold Case-kalender willen hebben. Vaak zijn het zaken die veel los hebben gemaakt in de maatschappij of waarvan de politie vrijwel zeker weet dat er mensen zijn met informatie die nog niet eerder is gedeeld.

Op de site van de politie staat een uitgebreid dossier over de zaak Cassandra van Schaijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel