Geen 'excellente scholen' in de provincie

FLEVOLAND • Ma 21 januari 2019 | 13:18 • Maandag 21 januari 2019 | 13:18

Onder de bijna tachtig scholen die maandag onderscheiden zijn met de titel 'excellente school' is geen enkele school in Flevoland. De excellente scholen worden jaarlijks in januari bekendgemaakt en zijn bedoeld als erkenning voor scholen met, naast goed onderwijs, bijzondere extra kwaliteiten. Het predicaat is drie jaar geldig. Voor basisschool de Ark in Espel en azc-school de Wissel in Luttelgeest is dit het laatste jaar waarin ze de bijzondere titel mogen gebruiken.

De Zonnebloemschool in Emmeloord was drie jaar achtereen een excellente school, en dat houdt volgens directeur Aart Reussing meer in dan alleen een mooi bordje naast de voordeur. "Met name het personeel heeft de titel als bijzondere waardering ervaren. En ook voor de leerlingen was het speciaal, omdat onze leerlingenraad één van de redenen was waarom de jury de Zonnebloemschool een excellente school vond."

Ondanks de positieve ervaringen heeft Reussing de Zonnebloemschool dit keer niet aangemeld om mee te dingen naar het predicaat. "Het is een heel traject dat je moet doorlopen en dat vergt tijd en aandacht die we op dit moment voor andere zaken nodig hebben, maar voor de toekomst sluit ik het niet uit dat we ons nog eens aanmelden om in aanmerking te komen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel