Gemeente krijgt gelijk in zaak over groenstrook Kruisboog

SWIFTERBANT • Ma 21 januari 2019 | 17:12 • Maandag 21 januari 2019 | 17:12

De bosrand aan de Kruisboog in Swifterbant is en blijft van de gemeente Dronten. Dat heeft de bestuursrechter in Lelystad maandag bepaald. De vier bewoners die deze groenstrook al jarenlang onderhouden, hebben daarmee het nakijken.

De bewoners onderhouden het stuk groen al sinds 1979. Ze hebben ook een schuurtje gebouwd op dit gedeelte. Daarin wordt het tuingereedschap bewaard. Het steekt de groep dat de gemeente pas na 39 jaar stelt dat ze illegaal bezig zijn. De twee partijen liggen sinds 2012 in de clinch, omdat Dronten het bestemmingsplan wil handhaven. Dat betekent dat de hekken en schuurtjes tegen de vlakte moeten.

Gemeente zorgvuldig
Voor de schuren is officieel vergunning nodig, maar die wordt hoe dan ook niet verleend. Ze vormen volgens de gemeente een belemmering voor het bos. Volgens de bewoners stonden de schuren er al toen ze er kwamen wonen.

De rechter bepaalde uiteindelijk dat de gemeente geen misbruik heeft gemaakt van haar handhavingsbevoegdheid en dat ze dit besluit bovendien zorgvuldig heeft voorbereid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel