Partij voor de Dieren: wolf welkom in Flevoland

FLEVOLAND • Do 24 januari 2019 | 10:04 • Donderdag 24 januari 2019 | 10:04

De wolf is meer dan welkom in Flevoland. Dat stelt de Partij voor de Dieren in het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten. Volgens de partij moeten schapenhouders leren omgaan met de wolf.

De Flevolandse dierenpartij schrijft dat het huidige beleid van de provincie niet effectief is als het gaat om het voorkomen van bijvoorbeeld landbouwschade door dieren. Zo werden er vorig jaar in Zeewolde schapen doodgebeten door een wolf.

'Niet afschieten'
Schapen moeten beschermd kunnen worden, zonder wolven af te schieten, vindt de partij. In het verkiezingsprogramma wordt het aanpassen van de inrichting van landbouwgrond aangedragen als oplossing om ongewenste dieren buiten te houden.

De PvdD schrijft verder dat met uitheemse dieren net zo zorgvuldig moet worden omgegaan als met inheemse dieren: "Dat betekent onder meer dat wasbeerhonden niet worden afgeschoten en dat er niet gejaagd wordt op halsbandparkieten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel