ChristenUnie niet blij met uitbreiding Defqon.1

BIDDINGHUIZEN • Zo 27 januari 2019 | 13:24 • Zondag 27 januari 2019 | 13:24

De ChristenUnie in Oldebroek heeft schriftelijke vragen aan het college van die gemeente gesteld over een nieuwe omgevingsvergunning voor Walibi Holland in Biddinghuizen. Het pretpark heeft een aanvraag gedaan waarin onder meer staat dat festival Defqon.1 met een dag extra wil uitbreiden en een ander muziekfestival de eindtijd in twee nachten wil verruimen. Op het evenemententerrein van het pretpark wordt onder meer Lowlands georganiseerd.

Volgens de ChristenUnie levert Defqon.1 veel geluidsoverlast op in het Gelderse Oldebroek. Vorig jaar kwamen er ruim 100 meldingen binnen vanuit die gemeente en uit Elburg en Nunspeet. Die gingen vooral over dreunende basgeluiden die tot vier á vijf uur in de ochtend te horen waren.

Als het aan de fractie van de ChristenUnie ligt, dient de gemeente Oldebroek een zienswijze in tegen de nieuwe omgevingsvergunning. De fractie vraagt het college ook om de inwoners attent te maken op de mogelijkheid voor het indienen van een zienswijze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel