Meerderheid raad Almere voor verbod oplaten ballonnen

ALMERE • Do 31 januari 2019 | 23:40 • Donderdag 31 januari 2019 | 23:40

Een meerderheid van de gemeenteraad van Almere wil een verbod op het loslaten van ballonnen. De politieke partijen zijn van mening dat het oplaten van de ballonnen slecht is voor de natuur. Ze brengen schade toe aan dieren en het milieu.

De restanten van ballonnen en de touwtjes en linten dragen bij aan meer zwerfafval. Ook vinden de partijen dat wensballonnen verboden moeten worden. Die kunnen bij het neerkomen brandgevaar opleveren.

Wethouder Jaap Lodders ziet niks in een algemeen oplaatverbod. Wel kunnen vergunningen bij evenementen zo aangepast worden dat er dan geen ballonnen meer de lucht ingaan. Voor de rest is een ballonnen oplaatverbod totaal niet te controleren of te handhaven, stelt de wethouder. Het college van burgemeester en wethouders is veel meer voor voorlichting. "Dat is effectiever dan een verbod", aldus Lodders.

De officiële stemming om het oplaten van ballonnen te verbieden is volgende week. Er is een krappe meerderheid voor het verbod. Als twee raadsleden zich bedenken gaat het niet door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel