Voorlopig geen anticonceptie in Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Vr 1 februari 2019 | 11:40 • Vrijdag 1 februari 2019 | 11:40

Voorlopig kan er nog geen gebruik worden gemaakt van anticonceptie in de Oostvaardersplassen. Dat blijkt uit een brief van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan de Tweede Kamer. Eerder bleek ook al uit onderzoek dat het geen optie was en koos de provincie voor afschot.

De minister schrijft dat er op dit moment één anticonceptiemiddel op de Nederlandse markt is voor paarden, maar voor het hert en rund niet. Het paardenmiddel is niet toepasbaar voor grote kuddes wilde paarden. Daarvoor is er eerst een vruchtbaarheidsonderzoek nodig. Daarnaast moet er volgens Schouten ook worden gekeken naar de praktische uitvoerbaarheid en bijwerkingen.

Provincie Flevoland gaat onderzoek doen naar de beheersing van de populatie. Mocht er een onderzoek naar anticonceptie komen, dan belooft de minister haar medewerking te verlenen als dat wordt gevraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel