Overlast in centrum door drugsverslaafden

ALMERE • Di 5 februari 2019 | 23:31 • Dinsdag 5 februari 2019 | 23:31

Bewoners en ondernemers in het centrum van Almere hebben steeds meer last van rondhangende drank- en drugsverslaafden. Het gaat om overlast in de Schoutstraat en de Marktmeesterstraat, vlak achter de Grote Markt.

De Almeerse VVD-fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders om maatregelen. Volgens Ulysse Ellian van de VVD wordt de overlast versterkt door de uitbreiding van de nachtwinkel Ally Kiosk, de nabijheid van het Leger des Heils en verslavingszorg Kwintes. De VVD pleit onder meer voor extra cameratoezicht.

Klusjes
Bij Ally Kiosk begrijpen ze de zorgen van het raadslid. Eigenaar Abdelkarim El Hafian heeft bij zijn nachtwinkel beveiliging ingeschakeld. Toch vinden ze het oneerlijk dat zijn winkel wordt gezien als de oorzaak van het probleem. Volgens zijn adviseur, John Harvey Thijm, probeert de winkel juist de overlast te beperken. "De overlastgevers kunnen bij ons klusjes doen in ruil voor brood. Denk bijvoorbeeld aan karton weggooien of de straat schoonmaken."

"In de weekenden merk je dat het drukker is op straat. Daarom hebben we ook beveiliging ingeschakeld, dat doen we niet voor niets", aldus Thijm. "Maar mensen uit het Leger des Heils vervelen zich en de avondwinkel is één van de enige winkels die laat op de avond open is". Daarom moet de oplossing volgens Thijm vanuit het Leger komen.

Gemeenteraad
"Ik heb met verschillende ondernemers hier gesproken en ik heb veel signalen gekregen van overlast", aldus Ellian. "Dan moet je denken aan drank- en drugsoverlast, rondhangende personen, maar ook intimiderend gedrag. Dat leidt ertoe dat ondernemers en voorbijgangers zich erg onveilig voelen." De kwestie wordt donderdagavond door de gemeenteraad besproken.

Ruim een jaar geleden waren er ook veel klachten over overlast in de omgeving van station Almere Centrum. Door verschillende maatregelen gaat het daar nu veel beter volgens Ellian.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel